eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Fantastická Mosonshow 2023 napísala svoju 25 kapitolu, aká bola?

Pridaný 23.04.2023 | autor Ján Moravčík

Fotografie ľudí, atmosféry z nedele nájdete na našom facebooku.

Mosonshow napísala svoju 25 kapitolu. Jubilejný ročník bol zároveň najúspešnejší. Prečo si to myslím? Počet modelov 3025 od viac ako 800 modelárov z viac ako 40 krajín sveta od USA, Nigérie, Taiwanu, Číny, Austrálie až po Nový Zéland. Jedným slovom – modelársky Vatikán.

Dnes sme si museli privstať. Dôvod bol jednoduchý, od 7:00 bolo možné fotografovať modely, a to sme museli využiť. Fotografovať modely „v špičke“ je veľmi náročné a hlavne zdĺhavé na čas. Organizátori tak každoročne vyčleňujú čas v nedeľu ráno pre všetkých, ktorí chcú mať priestor na komfortné fotografovanie.

Pravdou však bolo, že nebol ešte ani osem hodín a hlavná hala sa začala plniť. To množstvo modelov a modelárov bolo tohto roku cítiť. Túto skutočnosť ale nepíšem ako kritiku, ale ako poctu celému organizátorskému tímu na čele s Andrásom Egresim. Je to úctyhodný výkon, že súťaž má stále stúpajúcu tendenciu. Dnes sme mali naplánované fotografovanie kategórií diorám, figúrok, civilnej techniky, scifi, lodí a ostatných modelov. Za necelé dve hodiny sme boli s Lukášom hotoví a mohli sme sa vydať na neskoré raňajky do KFC.

Po návrate do UFM arény sme sa venovali najmä rozhovorom a stretnutiam s modelármi. Dohodli sme spoluprácu s rôznymi výrobcami a predajcami modelárskeho sortimentu. Stretli sme starých známych a dobre sa porozprávali.

Niekde som to už písal, no pre istotu to pripomeniem. Do rodiny EastModels sme prijali nového, mladého a mimoriadne talentovaného modelára Antonia Kalika. Antonio sa v máji zúčastní súťaže v Istanbule, z ktorej vám prinesie report a fotografie. Vítame ťa!

Po rokoch som sa stretol s Radkom Pituchom. Radek bol hlavný hosť na súťaži Bulldog fest 2015 v Liptovskom Hrádku. V tomto roku bude mať workshop počas súťaže Modelfest Šumperk. Všetkých srdečne do Šumperku pozývam.

Pred pár dňami sme na webe informovali o novovznikajúcej firme zo Slovenska – Armour models. Keďže nemali z technických príčin k dispozícii vopred dohodnutý priestor na prezentáciu pripravovaných modelov, podelili sme sa s časťou svojho priestoru. Chlapci Oravkinovci (otec a syn) veľmi trpezlivo počas víkendu vysvetľovali všetko o pripravovaných modeloch. Čoskoro sa dozviete o celom projekte viac.

Bohužiaľ, kvôli úrazu Lukášovho syna sme museli z Mošone odísť predčasne. V aute cestou domov sme sledovali stream. Tak ako vždy, bol to veľkolepý ceremoniál! Všetkým súťažiacim blahoželám k fantastickým modelom a úspechom.

Na záver by som sa chcel ešte raz poďakovať Lídii Egresi a Andrásovi Egresi za podmienky, ktoré nám počas Mosonshow 2023 poskytli. Vy, spolu s organizátorským tímom ste vytvorili podujatie, ktoré vo svete nemá aktuálne konkurenciu. Tým nemyslím počet modelov, ale atmosféru a emóciu, ktorou Mosonshow disponuje. Zo srdca ďakujeme.

Súvisiace články

návrat hore