eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 40. týždeň

Pridaný 06.10.2016 | autor Ján Moravčík

Máme tu sumár minulého týždňa na sociálnych sieťach a musím konštatovať, že toto bol jeden z najsilnejších týždňov. Do výberu fotografií sa opäť dostali aj naši modelári, konkrétne Rasťo Jančuška so svojim „hubovým mužíčkom“.

Pred týždňom sme tu mali figúrku Davida Parkera a ja som ani len netušil, v akom projekte sa bude nachádzať. Pred pár dňami publikoval David fotografie svojho modelu T-62, ktorý robil tri roky. Fantastická práca, tak typická pre Davida.

Čínsko-britský modelár Bayin Wu tiež finišuje so svojim projektom, ktorého časť ste mali možnosť vidieť v minulotýždňovej rubrike. Pomaly a isto sa celý projekt blíži do veľmi vydareného cieľa.

Doktor Šebesta z Českej republiky prezentoval prácu na modeli Avia B-534 v mierke 1/32. Tu netreba moc písať, asi len to, že štandardná práca pána Šebestu úrovne tak vysokej, že my ostatní môžeme len s otvorenými ústami pozerať.

Aj napriek tomu, že moc neholdujem automobilovým a kamiónovým modelom, tento kúsok od Neala Parsonsa je fantastický. V niektorom uhle je ťažko identifikovať, či sa jedná o fotografiu modelu alebo skutočného vozidla.

Zimné diorámy v sebe nesú veľký kus atmosféry za predpokladu, že sú dobre technicky prevedené. Dioráme od Kristofera Jaxnea by sa dalo veľa vytknúť, no čím je jedinečná je práve tým nádychom zimy. 

A čo poviete na Focke Wulf 190 a motor od Arna Mosimanna? Stačí naštartovať a odletieť.

 

Súvisiace články

návrat hore