eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku - vianočný špeciál

Pridaný 23.12.2016 | autor Ján Moravčík

V posledných týždňoch sa na stránkach neobjavovala obľúbená rubrika „Zaujalo nás na facebooku“. Nebolo to spôsobené žiadnym vážnym dôvodom, ale posledné týždne boli tak nabité inými modelárskymi udalosťami, že sme sa nemohli venovať facebooku a dali sme priestor iným témam a článkom. Rubrika však stále žije a žiť bude aj budúci rok, pretože sa teší mimoriadnej obľube čitateľov. Keďže som si zaujímavosti z internetu ukladal, rozhodol som sa, že dnešný článok nazvem vianočný špeciál. Nájdete tu totiž veľmi veľa modelov takmer z každej kategórie.

Pri tejto príležitosti mi dovoľte vám zaželať príjemné prežitie sviatkov a všetko dobré do nového roku. Aby ten nadchádzajúci rok bol rovnako bohatý na modelárske zážitky, akým bol rok 2016. Teraz si poďme predstaviť to naj z posledných týždňov.

Nad ďalšou netradičnou predlohou svojho modelu aktuálne sedí vynikajúci ruský modelár Sergey Golikov. U Sergeya  mi vždy páči, že si vyberá originálne predlohy a ich prevedenie je na vysokej úrovni.

Pred pár mesiacmi som si kúpil model lietadla Mig-15 UTI, pretože sa mi páči a chcel by som si vyskúšať urobiť strieborný povrch. Jamie Haggo ho stvárnil dokonale a určite sa budem inšpirovať.

Stvárniť terén na podložke alebo celú diorámu tak, aby pôsobila vierohodne nemusí vždy dopadnúť dobre. Özgür Güner učebnicovo ukázal, ako má vyzerať bezchybne stvárnený rozbahnený terén.

V prípade Ricka Lawlera môžeme zase povedať, že nie každý si trúfne postaviť si konkrétny model podľa fotografie. Rick s tým nemá žiadny problém. Skúste si tipnúť, ktorá fotka je predloha, a ktorá je fotografia modelu.

Pri stavbe diorámy je podľa môjho názoru podstatný výber scény, čím netradičnejšia, tým lepšie. Dioráma od neznámeho autora ma dnes ráno mimoriadne potešila. Vyzerá fantasticky!

Ďalším klenotom a veľmi hodnotným, pretože diorám sa automobilmi je ako šafranu, je scéna s 206-kou. Čo poviete na tú vodu?

Viac takýchto skvelých kúskov nájdete v galérii pod článkom. Ja už budem ticho a idem si užívať sviatočné dni. 

Súvisiace články

návrat hore