eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 41.-42. týždeň

Pridaný 19.10.2016 | autor Ján Moravčík

Minulý týždeň sme ohlásili spustenie nového komunitného kanálu, a to prostredníctvom facebookovej skupiny EASTMODELS. Prioritným cieľom tejto aktivity je byť bližšie k československým modelárom a vytvárať si určitú databázu kontaktov. Som preto rád, že svoje ovocie môžeme zozbierať už po pár dňoch fungovania. Tým ovocím myslím, uverejnené fotografie vynikajúcich slovenských a českých modelárov, ktoré zverejníme práve v dnešnej rubrike zaujalo nás na facebooku. Práve títo modelári prezentovali svoju prácu „u nás“. Okrem nich tu samozrejme nájdete ďalšie skvelé kúsky od modelárov z celého sveta. 

David Mrázek

Zdeněk Hanzal

Pavol Majtényi

Musím podotknúť, že z dôvodu pracovnej vyťaženosti som dnes spojil dva týždne do jedného článku, pretože minulý týždeň na to nebol vhodný priestor. Aj vďaka tomu dnes v galérii nájdete viac než 130 fotografíí.

Čo zaujalo najviac mňa?

Už tradične ostávam s otvorenou hubou pred figurkárskym majstrovským umením ruských modelárov. Aby som bol presný modelárok. Na našich stránach sa už pravidelne objavuje Olga Zernina. Dnes k nej pribudla aj Oxana Antonova.

Olga Zernina

Oxana Antonova

Keď som na internete narazil na fotografie práce Marcela Ackleho ostal som v úžase s akou precíznosťou a dokonalosťou sú stvárnené jeho diorámy. Pri niektorých fotografiách sa musí človek pozastaviť a chvíľu porozmýšľať, či sa jedná o model alebo skutočnosť.  Čo poviete? (viac fotografií nájdete v galérii pod článkom)

V skupine MRP prezentoval svoju prácu známy český modelár doktor Zdeněk Šebesta. Jeho Corsair v mierke 1:32 je dokonalý a v tomto prípade tento prívlastok nebude nik spochybňovať. Iba pripomeniem, že pán Šebesta bude mať svoj workshop aj na Plastikovej zime, ktorá sa uskutoční 26. novembra v Bratislave.

 

Súvisiace články

návrat hore