eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 4. týždeň

Pridaný 30.01.2017 | autor Daniel Hajtinger

Štvrtý týždeň  má menšie meškanie. A to z dôvodu, že posledné dni som sa venoval príprave na svoju stužkovú slávnosť. Všetko dopadlo na jednotku, a predčilo to moje očakávania. Teraz sa však už môžeme smelo pozrieť čo modelári zdieľali na facebooku za  uplynulý týždeň. V tomto prípade to nie je týždeň ale trochu viac dní. Ale o to viac modelov si budeme môcť predstaviť. Poďme na to.

SSNSW Panzer Modeller. Táto stránka, skúseným modelárom je notoricky známa. Kto ju pozná vie, že sa tam dá nájsť kvalitný materiál s modelmi na špičkovej úrovni. Priznám sa, že ja túto stránku veľmi nepoznám ale vďaka tejto rubrike mám možnosť spoznávať aj stránky a komunity ľudí, o ktorých som doteraz netušil. Ako prvý model mi udrel do očí obrnený polopásový transportér Sd.Kfz 251. Model má zobrazovať stroj z bojov v roku 1945 na západnom fronte. Páči sa mi, že figúrky dýchajú pozitívnou atmosférou a nie sú to len pochmúrne tváre ako sme všetci zvyknutí. Maskovacia zeleň dodáva modelu ešte viac na prepracovanosti 

Druhou stránkou, ktorú si dnes predstavíme je Advanced Modelling Syndrome. Neostaneme len pri technike, ale teraz niečo aj zo vzduchu. Takže, nech sa páči Mil Mi-8 MT v mierke 1/72 od Milana Radulovica. Už skôr som vyjadril svoje sympatie k vrtuľníkom preto som sa rozhodol zaradiť tento model hneď na začiatok. 

Lode tu často nemáme. Preto som rád, že konečne môžeme potešiť aj modelárov, ktorí sa venujú tomuto odboru. Z popisu sa myslím jedná o japonský ťažký krížnik triedy Maya. 

Taktiež tu dlho nebolo niečo v nemeckej šedej. Vybral som preto tento Panzer IV Ausf.C od Miroslava Beloviča v mierke 1/35 výrobcu Tristar. 

Za mňa absolútny víťaz štvrtého týždňa. Civilné modely mám rád a vytvárajú väčšiu spojitosť so všednou realitou ulíc. Praga V3S od Tomáša Rosputinskeho. Ja už len dodám, že sa jedná o scratch-build. 

Čím dlhšie robím túto rubriku, tým viac sa mi začínajú páčiť prúdové stíhačky. Jednou takou je aj F-104 pod nemeckými farbami. Autorom je René van der Hart a výsledok je naozaj vynikajúci. 

Z domácej tvorby ma zaujala T-90tka Romana Hana, ktorý svoj model plánuje osadiť do podložky s jednou figúrkou, keďže sa má jednať o stroj zachytený počas cvičenia v teréne. 

 

Súvisiace články

návrat hore