eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 1. týždeň

Pridaný 05.01.2017 | autor Daniel Hajtinger

Skončil sa nám starý rok 2016 a vystriedať ho prišiel rok 2017. Mnohí z nás na prelome rokov zvyknú bilancovať. Čo priniesol starý rok, aké úspechy sme dosiahli, ale aj neúspechy a prehry, ktoré k životu prirodzene patria. Či už v osobnej, pracovnej alebo tej našej, modelárskej sfére. Takéto to bilancovanie a zhrnutie svojej práce, sme si mohli všimnúť v rôznych Facebookovských skupinách v poslednej dobe. Musím za seba povedať, že som fascinovaný ako niekto dokáže vytvoriť v priebehu dvanástich mesiacov kľudne desať, jedenásť alebo pätnásť modelov. A že to nie sú len modely do počtu alebo vitríny, sa môžete presvedčiť pri pohľade na nasledujúce fotky. Stroje netreba nijak zvlášť predstavovať, z niektorých dýcha neskutočná atmosféra a slová sú tu zbytočné.  

Joaquin Gazquez ako na FB tak aj na jeho stránke panzermodelling.com prezentuje svoje najnovšie eso Flammpanzer 38(t) Hetzer v mierke 1/35. So štipkou predstavivosti si môžeme Hetzer dosadiť do čerstvo popršanej poľnej cesty. 

 

Už dlhšie sledujem činnosť Michala Dostála. Tento týpek z Česka je pre mňa obrovským vzorom, ako sa dá urobiť bojová moderna. Keďže pre mňa je moderna najťažšia kategória bojovej techniky z pohľadu patinovania, mám pred jeho prácou rešpekt. To čo stvára pán Dostál, je jednoducho úžasné. Klobúk dolu.

Kreangkrai Paojinda. Autor má síce ťažkopádne meno, ale jeho Maus vyráža dych. Neskutočné! 

V hlavnej úlohe Stephane Lepetit a jeho resinový model DOK-M od Panzershopu v Československých službách. 

Mám rád modely, ktoré páchateľ obohatí o vlastný prvok a tým dá svojmu výrobku ešte väčší kus jedinečnosti. Tak ako v tomto prípade Hojoon Kim. Viac foto v galérii.

Teraz si predstavíme dvojicu obrnených vozidiel BRDM-2. Prvá štvorkolka je už v štádiu vyhrievania sa vo vitríne a dostala kabát Srbskej Vojenskej Polície, zatiaľ čo druhý z dvojice na svoj finálny vzhľad ešte len čaká. Ale už teraz, vieme povedať, že dielo to bude podarené. Jednoduchá podložka s figúrkou pekne pomáha celkovému dojmu. No nie sú krásne? 

Tieto Vianoce som si našiel pod stromčekom knihu o nemeckých tajných zbraniach vyvíjaných behom druhej svetovej vojny. Zaujali ma prúdové a raketové stíhačky a teda môj záujem o lietadlá narastá. Nič to však nemení na tom, že do lietadiel a leteckej techniky sa absolútne nerozumiem. Páči sa mi ale táto „rúra“ od poľského kolegu Łukasza Mirosława‎. 

Rudolf Morieux sa s interiérom SU-122 parádne pohral. Výsledok stojí za to. 

Diorámy z civilného prostredia sú vždy príjemným úkazom medzi hordami bojovej techniky, lietadiel, bombardérov a vojakov. Palec hore za výsledok Róberta Deáka. 

Aby som nevynechal ani lietadielkárov. Nech sa páči, niečo z dielne Reale Models. 

Na záver by som vyzdvihol prácu niektorých členov facebookovskej komunity Eastmodels.sk. Pre tentokrát to budú Ondřej Mořický a jeho Zetor 12045

František Baksa so Sučkom

Milan Dufek, ktorý je zjavne pri figúrkach doma

 a Lukáš Šulek a jeho 20-centovka.

Súvisiace články

návrat hore