eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 44. týždeň

Pridaný 06.11.2016 | autor Ján Moravčík

Je veľmi potešujúce, že obsah rubriky zaujalo nás na facebooku v poslednom čase tvoria prevažne modelári z Československa. Tento týždeň bude jeden z najsilnejších v podaní našich modelárov, tak poďme hneď na to.

Mňa tento týždeň zaujali tieto kúsky:

Voja Starý a jeho Focke Wulf 190. V poslednom čase som zaťažený na lietadlá. Aj keď som už 18 rokov žiadne nezlepil, posledný rok som si kúpil 5 kusov. Vojto je veľmi dobrý mladý modelár a jeho posledné dva kúsky sú pre mňa veľmi inšpiratívne. V minulom dieli sme publikovali jeho Spitfire, a tak som si hneď jedného kúpil aj ja.

Už dlhšiu dobu som na facebooku sledoval stavbu modelu Gloster Meteor od Laca Hančára, modelára z východného Slovenska, ktorý žije vo Veľkej Británii. Tento týždeň dokonal svoje dielo do konca, a to teda konca veľkolepého. S Lacom sa stretneme už tento víkend v anglickom Telforde a jeho model si prezrieme dokonale naživo.

Mariana Bunca modelárom nemusím nijak zvlášť predstavovať. V Československu patrí medzi to najlepšie, čo máme. Potvrdil to aj svojim posledným kúskom 2S3 Akatsiya v mierke1:35, ktorý mal veľký úspech nie len „doma“, ale najmä vo svete.

V skupine EASTMODELS sa objavili modely Pavla Vala. Musím povedať, že toto meno som doteraz neregistroval, no odteraz určite budem. Pavol zverejnil svoju prácu a musím konštatovať, že som milo prekvapený. Verím, že našu skupinu bude svojimi modelmi obšťastňovať pravidelne.

Aby sme mali aj zahraničnú účasť, vykryjem ju modelárom Iao Kitom, ktorý tentokrát dokončil model lietadla Me-109, pozrite si tie detaily a jedinečnú atmosféru, ktorá ide z fotografií.

Ďalší úžasný kúsok v kategórii modelov bojovej techniky v mierke 1:72 uverejnil na internete Sergey Golikov. Toto si netrúfnem ani komentovať, jedným slovom úžasné!

 

 

 

Súvisiace články

návrat hore