eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 38. týždeň

Pridaný 22.09.2016 | autor Ján Moravčík

Aj napriek tomu, že posledný týždeň nebol facebook zaplavený kvantom modelov, dalo sa nájsť niekoľko krásnych a originálnych kúskov. Kto ma zaujal najviac?

Výborný námet a veľmi kvalitné spracovanie reštaurácie Restaurante El Sobrino Botín od neznámeho autora nám takmer vyrazilo dych. Niektoré fotografie vás donútia rozmýšľať či to je skutočne model alebo realita.

David Mrázek je meno, o ktorom budete ešte počuť. Ja sa s Davidom poznám asi dva roky a aj napriek tomu, že modely robí relatívne krátko, jeho práca je na špičkovej úrovni. Dokazuje to aj posledným kúskom, modelom Panzer II v mierke 1:35 od firmy Tamiya. Všimnite si tie prepracované detaily.

Veľmi pekný model nemeckého kráľa tankov – Tiger prezentoval na internete aj Guiseppe Artqdp. Veľmi atraktívne spracovanie zimnej kamufláže.

Robiť diorámy je podľa môjho názoru vrchol modelárskeho umenia, pretože modelár by mal zvládnuť na vysokej úrovni tvoriť modely (buď techniku alebo lietadlá), krajinu a figúrky. Kamil Feliks Sztarbala je modelársky obojživelník. Zvláda robiť perfektne bojovú techniku, lietadlá, figúrky (tie si dokonca vie vyskulptiť) a krajinu. Svoje majstrovské umenie demonštroval v poslednej dioráme, kde stvárnil scénu z Afriky.

Posledným kúskom, ktorý by som rád vyzdvihol je dioráma potápajúcej sa lode od neznámeho autora. Škoda, že sa mi na internete nepodarilo dohľadať meno a viac fotografií, pretože táto scéna vyzerá skutočne veľmi, veľmi dobre. 

Súvisiace články

návrat hore