eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 8. týždeň

Pridaný 07.03.2017 | autor Daniel Hajtinger

Koniec februára bol charakteristický naozaj peknými modelmi. Ako prvý som vybral túto bitevnú loď. Morská hladina spolu s premakanými datailami plavidla vytvárajú na pohľad dokonale odvodenú prácu. Skvelý Bayin Wu!

Druhý model, ktorý sa mi páčil je tento Messerschmitt. Do lietadiel sa síce nerozumiem, ale stále platí že dobrý uhol a hlavne dobré fotky vedia vždy pozdvihnúť už tak skvelý výsledok. Palec hore. 

Vozidlá z ukrajinského konfliktu tu máme čím ďalej tým častejšie. A niet sa čo čudovať, o tieto moderné predlohy je veľký záujem a takisto poskytujú modelárom nové možnosti ako sa realizovať. Prípadne do toho vložiť trošku svojej fantázie a predstavivosti ako na tejto T-64ke. 

Nestáva sa často aby som narazil na obstojný model auta, prípadne ťahača. Väčšinou sú to nedotiahnuté modely, ktoré pôsobia skôr ako hračky, než model. To sa ale nedá povedať o tomto tu. Škoda je len čistých dezénov, trocha prachu by modelu len prospelo. 

Pred pár dňami sme tu mali menší traktorový boom. Bol to úlet viacerých špičkových modelárov od tankov, techniky a iných bežných strojov. Tento týždeň sme si ale mohli všimnúť krásne spracovaný bager Caterpillar 374D. Autor patinou dokonale trafil ako vyzerajú tieto stavebné stroje na stavenisku.

Na zemi aj ostaneme, tento krát to je sovietsky ťažký tank IS-3, ktorý ma zaujal svojou decentnou ale skvelo zvládnutou patinou. Autorom je Byeong Soo Kim. IS-3 pôsobí už len sám o sebe impozantne a vhodné spracovanie tomu dáva ešte väčší náboj. 

Nie vždy je potrebné ku stvárneniu konkrétnej scénky množstvo objektov. V tomto prípade bohate postačili tri figúrky a tank, vcelku slušnej veľkosti. Nejde len o kvalitu spracovania, dosť podstatnú úlohu hrá celková kompozícia jednotlivých figúrok a stroja. Ak zvolíme správne rozmiestnenie, myšlienku, máme z polovice vyhraté. 

Ani ja sám som neveril, že tento model z papiera. No áno je. 

8. týždeň ukončíme touto T-90tkou. Chvíľu sa mi zdalo, že stroj je zo Sýrie, ale bol to omyl. To však nič nemení na kvalitnej robote. Klobúk dole. Veľa modelov, je takých o ktorých je zbytočne čosi rozprávať. Lepšie je, ako sa hovorí, raz vidieť ako stokrát počuť, preto si v galérii nižšie, môžete prezrieť viac než 240 fotiek toho najlepšieho za uplynulých sedem dní.  

Súvisiace články

návrat hore