eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku - nestíhame maturity...

Pridaný 06.04.2017 | autor Daniel Hajtinger

Po dlhšom čase sa opäť vraciame s rubrikou Zaujalo nás na Facebooku. Tento výpadok je spôsobený náročným obdobím príprav na maturity, keďže tohto roku končím školu. S Jančim sme sa dohodli, že až do mája to povedie on. Spolu s prvými jarnými dňami sa objavuje čo raz väčšie množstvo modelov pripomínajúcich toto ročné obdobie. Potešil ma David Mrázek, jeho Tatru sme tu myslím mali ešte v zimných mesiacoch, ktorý učinil značný pokrok na tomto vojenskom nákladiaku. Nebudem hodnotiť kvalitu spracovania keďže z fotiek je každému jasné, že David nie je žiadne Béčko. Tatrovky patria k mojim srdcovkám a aj preto som sa rozhodol zaradiť jeho prácu hneď ako prvý vybratý model. 

Ďalším kúskom je BA-6 v mierke 1/48 od firmy UM. Za prácou nestojí nik iný ako známy český modelár Marian Bunc. 

Legendu SR-71 Blackbird pozná hádam každý. Takto vyzerá model .

Síce je to ešte len v štádiu pred farbením ale už teraz som si istý, že z toho raz bude úžasný stroj do vitríny. 

Takisto musím pochváliť robotu Michaela Gordeeva, jednak za výber netradičnej kamufláže a tanku a jednak aj za špičkové spracovanie. Palec hore. 

Do rubriky som vybral aj model nemeckého nákladiaku Opel Blitz. Plachta natiahnutá z polovice robí z modelu jedinečnú prácu na čom stojí úspešnosť celého projektu. 

Veľmi podarenou diorámou sa prezentuje skupina Verlinden productions in Stock. Škoda len že nemáme k dispozícii viac fotiek.

Chvíľu som si naozaj myslel, že je to skutočná motorka. Asi tak nejak vyzerá voľnočasová aktivita bežného dedinského chlapca zo Slovenska, bez motorky ani na krok. 

Na záver je tu ešte niečo aj pre lietadielkárov a konkrétne F-35B Lighting II v mierke 1/48. Čo poviete? 

Súvisiace články

návrat hore