eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 15. týždeň

Pridaný 16.04.2017 | autor Ján Moravčík

Vážení priatelia, návštevníci, modelári. V úvode článku by som vám chcel zaželať čo najkrajšie prežitie veľkonočných sviatkov. Verím, že čas, ktorý nemusíte tráviť vo svojich zamestnaniach využijete pre rodinu, a samozrejme, aj na vaše modely. Posledný týždeň bol na modely na facebooku veľmi plodný. Som rád, že sa medzi prekrásnymi modelmi so svojimi kúskami objavili aj československí modelári. Nebudem zdržiavať, poďme hneď na to.

Pred pár dňami zverejnil fotky svojho Brewster Buffala Štefan Svoboda. Števo je vynikajúci modelár z Banskej Bystrice. Dnes je medzi modelármi známi aj ako hlavný organizátor modelárskej súťaže Tri Duby Modelfest, ktorá sa koná v meste, kde žije. Jeho modely sú prekrásne, čisto spracované s dokonalým finišom.

V tomto týždni jednoznačne dominovali modelári z Číny a Japonska. Čo sa mi na modelároch z týchto zemepisných častí sveta páči je to, že sú veľmi kreatívni a neraz sa neboja púšťať sa do veľmi netradičných predlôh a čo je podstatné, s fantastickým výsledkom v závere. Jedným z nich je aj Won-hui Lee s modelom  U-Boat Type-A v mierke 1/350 od firmy Hobby Boss. Výborné spracovanie.

Mňa ako modelára, ktorý sa venuje modelom bojovej techniky v mierke 1/72 ma tento týždeň oslovili hneď dvaja modelári. Roman Volchenkov so svojim Luchsom v zimnej kamuflážia prekrásny Sherman od Fabrizia Repetta.

Medzi figurkármi si vynikajúco tento týždeň viedol Milan Dufek s bustou britského vojaka v službách SAS. Spolu s Davideom Rainonom a Ki-Yeol Yoonom to boli jednoznačne najlepšie práce!

Milan Dufek

Davide Rainone

Ki-Yeol Yoon

Z času na čas sa na internete objaví model auta, motorky alebo kamiónu, ktorý v dušiach nás chlapov vyvolajá spomienky na detstvo, keď sme túžili po takýchto hračkách. Barlas Pehlivan a jeho Scania vmierke1/24 od Helleru ma vrátili pekných pár rokov dozadu.

Prekrásna zimná dioráma je prácou ďalšieho ázijského modelára Yuebiao Huanga. Skvelá kompozícia s kvalitným spracovaním krajiny, modelu, rovnako tak figúrok. 

 

Súvisiace články

návrat hore