eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 43. týždeň

Pridaný 27.10.2016 | autor Ján Moravčík

Milí priatelia, práve je niečo po pol štvrtej ráno, a tak skoro som vstával z dôvodu, že dnes cestujem služobne do Bratislavy. Je tu štvrtok, a to je čas na našu pravidelnú rubriku zaujalo nás na facebooku. Dnes to už bude po 43. krát, čo znamená, že o dva mesiace sú tu Vianoce a o deväť týždňov koniec roka. Tak, ako aj minule, aj dnes sa do článku dostali československí modelári, čo ma veľmi teší. Poďme si predstaviť to, čo mňa zaujalo tento týždeň najviac.

Bez akýchkoľvek debát si prvé miesto vyslúžil vrtuľník Mil Mi-24 Hind od ruského modelára Alex Sklyara, ktorý na ňom pracoval neuveriteľných 15 rokov a za stolom si posedel dokopy 8000 pracovných hodín. Model v mierke 1:32 a je urobený úplne odnuly.

Po dlhšom čase sa s dokončeným modelom prezentoval aj výborný český modelár Vojto Starý. Ako predlohu si vybral novinku z dielne Eduart – Spitfire.

Výborný modelár, ale zo Slovenska, ktorý momentálne žije vo veľkej Británii pracuje na niečom netradičnom. Fascinuje ma jeho snaha o dôveryhodné stvárnenie reality.

Domček, nič mimoriadne som si povedal, keď som túto fotografiu videl prvýkrát. Potom som si prečítal popis, kde bolo napísané mierka 1:76, kompletne vyškrabané do sadry. Veľmi pekná, jemná práca s geniálnou atmosférou!

A na záver lahôdka v podaní Jana Roseckého a jeho Zilu. Žiadny komentár, len poznámka - tradične vysokokvalitné prevedenie. 

Súvisiace články

návrat hore